Vår illustratör Linda Pabst

Under hösten 2022 genomfördes ett Open Call. Vilken otrolig grupp sökande vi hade att utgå ifrån! Det var svårt att att välja mellan alla de 94 bidrag som kom in. Nivån var genomgående hög och det var med stor respekt för allas arbete, kreativitet och kompetens som juryn valde ut tre kreatörer till första omgången. Skissuppdragen gick till Frida Clerhage, Arad Goran Coll samt Linda Pabst.


Efter att Juryn tagit del av fantastiska skisser av tre mycket kompetenta och kreativa illustratörer gjordes ett val.

Juryns motivering lyder; Med stort engagemang och inlevelse är FORM & folk tolkat in i ett illustrationsmanér som visar en komplex verksamhet och mångfacetterat nätverk. Vi ser hur detta manér kommer stärka upp vår kommunikation och bli en viktig varumärkesbärare. Vi kan identifiera oss med och känner igen oss i det vi ser. Nu ser vi framemot att ta nästa steg i att visualisera FORM & folk. Välkommen till oss Linda Pabst!


Ett inte helt enkelt uppdrag, att illustrera FORM & folk. Linda Pabst hittade själen och lyckades fånga våra visioner och ambitioner i ett folkligt, kreativt och bubblande Västra Götaland. Linda Pabst är både grafiker och illustratör och har mer än 20 års erfarenhet av både stora som små kunder i olika branscher.


Projektledare för Open Call var Karin Persson. Karin är utbildad grafisk formgivare på HDK, med mångårig erfarenhet av grafisk design, art direction samt att projektleda och utveckla grafisk kommunikation.