Öppen verkstad på Open Wood

Open Wood i Dals Långed är en mötesplats för utforskande och designdrivna projekt med fokus på trä. Vi finns till för att underlätta omställningen till en hållbar och cirkulär möbel- och inredningsbransch i Sverige. Det gör vi genom att erbjuda kunskap, möten mellan discipliner och inte minst en välutrustad verkstad. 

Som en del i vårt arbete erbjuder vi professionella utövare inom design, hantverk och konst möjligheteten att komma på Öppen verkstad under Augusti. Med Öppen verkstad på Open Wood vill vi vara en resurs både i form av den faktiska verkstan och dess maskiner men också praktisk kunskap och nätverk om du vill ta nästa steg med en idé du har. Här kan du prototypa och utveckla ett koncept i verkstan som innehåller de flesta maskiner en hittar i en snickeriverkstad men också en CNC-fräs (treaxlig), laserskärare samt 3D-scanner. Du bör ha viss vana att arbeta i en snickeriverkstad även om Marc och Kacper kommer att vara på plats för att hjälpa till.

Datum/tid för öppen verkstad: 

16 aug 10-17

17 aug 9-17

23 aug 10-17

24 aug 9-17

Vill du veta mer, har någon fråga eller praktiskt detalj hur det funkar?
Kontakta: marc@openwood.se eller kacper@openwood.se

Varmt välkommen!

Open Wood finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen. Projektägare är Mötesplats Steneby i samverkan med HDK-Valand campus Steneby, Göteborgs universitet

Bilder: Lina Wenström Rex